CHP Grup Başkanvekili İnce'den TRT hakkında iddialar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TRT'nin reklam ve reyting ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


TRT'den iddialara yanıt


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TRT'nin reklam ve reyting ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnce, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın çocuğunun düğününde, TRT sanatçılarının görevlendirilip görevlendirilmediğini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a soru önergesi ile sorduğunu belirtti.

İnce, Arınç'ın soru önergesine "kurumumuzca bu konuda herhangi bir görevlendirilme yapılmamıştır" cevabını vermesine rağmen, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın antetli bir kağıda "düğün töreninde yaptıkları katkılar için TRT radyo sanatçılarına emeklerinden dolayı teşekkür ederiz" mesajını yazdığını, bununda çelişik bir durum meydana getirdiğini ifade etti.

TRT'nin reklam ve reyting ihalesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan İnce, yapılan sözleşmeye göre VERİTAS şirketinin 100 milyon TL'lik reklamda getirse TRT'ye her yıl için 60.001.000 TL ödemesi gerektiğini söyledi.

16 Temmuz 2009 tarihinde yaptığı olağan genel kurul toplantısında statü tadiline giderek Akdeniz Medya Satış ve Pazarlama Evi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını alan VERİTAS'ın taahhüt ettiği rakamları TRT'ye ödemediğini belirten İnce, TRT'nin şirketi üzmediğini ve hemen çaresini bularak 20 Aralık 2009 tarihinde ek bir protokol yaptığını vurguladı.

Yapılan ek protokolle 60 milyon TL'nin 40 milyon TL'ye düşürüldüğünü belirten İnce, neden olarak da TRT'nin reyting sisteminden çıkmasının gösterildiğini kaydetti.

Ek Protokol'ün tarihinin 20 Aralık 2009 olduğunu, "Reytingden çıktık" açıklamasının ise 13 Ocak 2010'da olduğunu söyleyen İnce, TRT'nin sözleşmeyi ek protokolle değiştirdiğini, sonra reyting ölçüm sisteminden çıktığını duyurduğunu belirtti.

Söz konusu şirketin konu ile ilgili bir deneyimi olmadığını da söyleyen ince, VERİTAS'ın ortaklarından Kaan Bülbüloğlu'na 2008 yılı karı payı adı altında 1.287.932,70 TL verildiğini, Sarıyer'de bulunan ve değeri KDV dahil 2.657.367TL olar bir gayrimenkulun da devredildiğini iddia etti.

"Ek protokole imza atanlar suç işledi" diyen İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Firma ek protokol tarihininden önce ve sonra TRT'ye hangi aylarda kaç lira ödeme yapmıştır? Dünya Kupası maçlarının yayınında izleyicileri çileden çıkaracak kadar çok reklam yayınlayan TRT, bu dönem için kaç liralık reklam almıştır? Bu paranın ne kadarı TRT'nin kasasına ne kadarı Akdeniz Medya A.Ş'nin kasasına girmiştir? Reyting ölçüm ihalesini alan ve bugüne kadar reyting ölçümüne başlayamayan firmaya ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? Sözleşmeyi feshetmeyi ve mali yaptırımları uygulamayı düşünüyormusunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber